Rooster en begeleiding

dagtijdactiviteitbegeleiding
maandagavond19:30 - 21:30Tekenen / SchilderenBert Diks
dinsdagochtend09:30 - 11:30Tekenen / SchilderenAnneke Eggermont
middag13:30 - 15:30Tekenen / SchilderenAnneke Eggermont
avond19:30 - 21:30Ruimtelijke vormenKaren van de Meer
woensdagavond19:30 - 21:30Tekenen / SchilderenBert Diks
donderdagochtend09:30 - 11:30Ruimtelijke vormenKaren van de Meer
middag13:30 - 15:30Tekenen / SchilderenLot Kreeftenberg
vrijdagochtend09:30 - 11:30Ruimtelijke vormenPiet Rozier
middag13:00 - 15:00Ruimtelijke vormenPiet Rozier

Schilderen: alle teken- en schildertechnieken
Ruimtelijke vormen: beeldhouwen in steen en hout, boetseren, keramiek

Anneke Eggermont

Schilderen

Schilderen is wat ik doe. In mijn atelier ben ik regisseur op eigen terrein en in mijn element. Het beeld dat ik op blank doek aanbreng zit soms al in mijn hoofd. Het uiteindelijk resultaat is altijd anders. Mijn favoriete kleuren komen vaak naar voren, zachte- of aarde-tinten. Soms met een donkere ondergrond en dan krassen en laagjes aanbrengen, waarin ik mijn verbeelding tot uiting laat uitkomen. Het is een inspannend en inspirerend spel.

Karen van der Meer

Ruimtelijke vormen

Na de geboorte van mijn eerste dochter in 1988 ben ik begonnen met beeldhouwen. Eerst met het maken van karakter poppen maar al gauw verder in steen klei en brons. Ook schilder ik. Mijn hart ligt grotendeels bij figuratief werk maar abstract doe ik ook meestal dan in organische vormen. Vanaf 1997 ben ik lid van de Pretentielozen. Eerst als lid en later als begeleider vanaf 2006.

Bert Diks

Schilderen

Na vele schilderwegen, landschap, portret en abstract, schilder ik al geruime tijd het onderwerp “Gekke flessen”. Ik schilder de eenvoud in lijn die in ieder fles, precies dat, wat in combinatie met de andere fles, het geheel van een bijzonder totaalbeeld voorziet. Mijn geheel samengesteld eigen kleurpalet pas ik op speelse wijze toe. De stillevens, krijgen hierdoor een geheel eigen gezicht.

Lot Kreeftenberg

Schilderen

Ik gebruik afwisselend schilder-, druk- en tekentechnieken waarbij het experiment niet wordt geschuwd. In elke techniek kan ik een andere dimensie van mijn creativiteit kwijt. Zo kan ik in etsen mijn liefde voor tekenen kwijt; in schilderen mijn passie voor kleuren en werk ik in de grote zwart-wit tekeningen voornamelijk op gevoel.

Piet Rozier

Ruimtelijke vormen

Ik ga voor de vrije vormen en werk het liefst met de hardere steensoorten. Ervaring heeft mij geleerd dat iedere steen opnieuw een uitdaging is wat betreft bewerking, vormgeving en welke kleuren er te voorschijn komen. Ik maak voor zover nodig sokkels van roestvast metaal naar eigen ontwerp en heb ook al enkele keren in opdracht een beeld gemaakt.